Molencollectie

Antoon Devaere heeft een 200-tal Vlaamse molens op doek vastgelegd. In de jaren 1950 - 1960 ging hij ter plaatse de molens op klein formaat schetsen, meestal met houtskool. Daarna werkte hij op groter formaat (60x70) zijn schets verder uit in zijn atelier te Damme. De definitieve werken werden in houtskool of pastelkleur afgewerkt. In het stadshuis van Sluis hangt er een olieverf op doek van molen "de Brak". De collectie, waarvan wij 106 tekeningen in ons bezit hebben, is voor de helft ingekaderd.

De achtergrondinformatie (van de Belgische molens) komt uit de database van Molenzorg Vlaanderen vzw (www.molenechos.org). Uiteraard konden wij niet de achtergrond van alle molens achterhalen. Indien U een molen herkent en in het bezit bent van achtergrondinformatie, of mocht er bepaalde informatie onjuist zijn, gelieve ons te contacteren.

De tekeningen zijn in het bezit van de vzw André Devaere en zijn niet te koop. Er is wel een mogelijkheid om de collectie, of enkele stukken ervan voor bepaalde tijd te ontlenen. Contacteer ons via de contactlink.


André Devaere erfgoed